Sevgili Rotary Ailem Merhaba,

Dönemin 40. Kulübümüzün 527. Toplantısını oldukça yoğun bir gündem ve konuklarımızla birlikte yaptık. Brezilyadan gelen uzun dönem Exchange öğrencilerinden Vittorya Hejina Heyz ve Leticia Lourenço Sassaki bizlere Brezilya ile ilgili bir tanıtım filmini öğrendikleri Türkçe ile bize sunumu Türkçe olarak gerçekleştirdiler. Türkiye’yi çok sevdiklerini de ayrıca belirttiler.

2. konuğumuz ise Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Çocuk Onkoloji Hastanesinin Psikoloğu Murat Sarısoy du. Onkoloji Servisinin Vakfı için 11/05/2012 Cuma günü düzenledikleri Müzikli Gece için bizden katkıda bulunmamızı istediler. Birçoğumuz bu biletlerden aldık. Toplantımızın konuşmacı konuğu ise Spor Eğitmeni Önder Güzel di. Önder bize “Aletli Pilatesin Tanımı ve Vücutta Oluşturduğu fonksiyonel Değişiklikleri” konusunda bilgi verdi. Reformer Pilates yada aletli pilates olarak adı geçen bu pilatesin vücuda etkisinin çok kısa zamanda hissedildiğini belirten Önder, reformer pilatesin duruş bozukluklarına, sırt ağrılarına ve daha bir çok sağlık problemlerine iyi geldiği konusuna da değindi. Yalnız bu spor zayıflamak amaçlı yapılmaması gerektiğini, bu sporla vücudun daha sağlıklı şekillendiği ve toparlandığını da belirtti. Yaklaşık on haftadır. Haftada 3 kez reformer pilates yapıyorum. Uzun zamandır çektiğim sırt ağrılarıma gerçekten iyi geldi. Kendimi daha dinç hissediyorum.

Pazar sabahı sevgili Rtn. Reyhan Özlen’in organize ettiği Urla Pony Club deki Brunch çok güzeldi. Havanın güzel ve sıcak olması ise ayrıca hepimize yazı karşılama fırsatı verdi. Saat 14:00 gibi hep beraber Urla Sanat sokağına, Sevgili Rtn. Tayfur Yağcı’nın resim sergisi açılışına gittik. Sevgili Tayfur’un ilk defa sergiye koyduğu yeni modern stili gerçekten çok güzel. Hele renkler o kadar cıvıl cıvıl ki insan kendini çok sıcak bir atmosfer de hissediyor. Evet Sevgili Rotary Ailem artık başkanlığımın son dönemine girdim. Hemen hemen tüm projelerimiz bitti. Sadece eşleştirilmiş bağış ile ilgili UR den 50.000USD nin gelmesini bekliyoruz. Bir hafta içinde geleceğinin müjdesini GDG. Faik dün Brunch da verdi. Cihaz teslimini gerçekleştirdikten sonra hep birlikte açılışımızı yapacağız. Tüm üyelerimize ve tüm eşlere ayrı ayrı şimdi den teşekkür ediyorum. Gerçekten hepiniz bu dönem bana yönetim kuruluma çok büyük destekte bulundunuz.

3 hafta boyunca toplantılarda ben olamayacağım. Bu Çarşamba Sevgili GLDB. Begüm ile birlikte Konvansiyona gidiyoruz. 11/05/2012 Cuma döneceğiz. Benim olamayacağım bu iki toplantının 03/05/2012 Perşembe saat:12:30 da Sevgili GDB. İnci Tokatlıoğlu’ nun Başkanlığında Mor İnci’ ye iş yeri ziyaretine gidilecek. 10/05/2012 Perşembe 12:30 da ise Sevgili GDB. M.Ali Usmen’in Başkanlığında Sevgili Rtn. Eyyüp Alpay’ın Karşıyaka da yeni açtığı sahildeki mağazasına iş yeri ziyaretine gidilecektir.
17/05/2012 Perşembe bildiğiniz gibi Antalya Belek’te Konferansımız var. Tatil ve toplantıyı eğlenceyi bir arada yaşamak için hepinizi konferansa bekliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Konferansta görüşmek üzere.

Rotaryen sevgi ve saygılarımla,
Başkan S. Meral ÇAPA