Sevgili Rotary Ailem,

Dönemimizin 29. Kulübümüzün 564. Toplantısını açtığımız 31 Ocak Perşembe öğlen G.D. Başkanımız Sevgili Hande Arslanalp, 2013 – 14  2440. Bölge Konferansı Organizasyon Komite Başkanı olarak Konferans Sunumu’nu bizimle paylaştı.

“01 – 04 Mayıs 2014 Tarihinde gerçekleşecek  olan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Konferansını düzenleme görevi bildiğiniz gibi Kulübümüze verilmiştir . Kurulduğu 2001 yılından beri planladığı ve bölge tarafından verilen tüm projeleri büyük bir ciddiyet ve başarı  ile gerçekleştiren Kulübümüz, kendisine Verilen bu Onurlu Bölge görevini de en başarılı şekilde düzenlemek için çalışmalara başlamış, Organizasyon Komite Başkanı GDB Hande Arslanalp Aralık Ayında yaptığı ilk sunumunun ardından fiyat , otel ve bütçe çalışmalarını Asbaşkanımız ile tamamlayarak, geçtiğimiz hafta sonu Otelleri  ziyaret ederek ve yerinde oda , yemek ,Toplantı olanakları açısından tekrar irdeleyerek , bize hem otellerin görsellerini , hem ücretlerini ve oteller arası karşılaştırmaları , ve Konferansta alınacak diğer hizmetlerin de tüm çalışmalarını yaparak ücret skalalarını ve sonunda Konferansın tüm bütçesini  karşılaştırmalı olarak sunmuş ve Kulübün kararının oluşmasını sağlamıştır .

Konferansın iş planı düzenlenmiştir. Guvernörümüzün onayından sonra çalışmalar hızla ve Komite Başkanımızın  oluşturduğu iş planına göre uygulamaya konulacaktır .

Kulübümüzün en önemli  Projelerinden biri olan Konferans düzenleme görevini ancak Tüm Kulüp Üyelerinin ve Eşlerinin aynı özveri ve ciddiyetle zaman ayırarak çalışması ile Gerçekleştirmemiz  mümkün olacaktır.

Kulübümüze verilmiş bu büyük sorumluluğun   Gündoğdu Rotary Kulübünün  tüm Üye ve Eşleri  tarafından benimsenmesi ile gerçekleştirilebileceği  açıktır.”

Burada bütün Kulüp Üyelerimiz, Eşlerimiz ve Rotaractlarımız ile birlikte çalışmalarımıza bu yıldan başlayarak tam kadro takım çalışması yaparak güzel ve Kulübümüze yakışır bir Konferans ortaya çıkaralım.

Sevgili Hande’ye bu çok güzel sunumu ve emekleri için tekrar teşekkür ediyorum. Asbaşkanım Banu’ya da Dönem Bayrağı Önderliğinde başlayan hazırlık çalışmalarında başarılar diliyorum.

Ege Üniversitesi Travma Gözlem Birimi’ne Ultrasonografi – Ekokardiyografi  Cihaz temini ile ilgili Eşli Bağış Projemize İtalya 2100 Bölge Partner olma önerisinde bulunmuştu. Ancak kendi Bölgeleri Projesine 5.000 USD Bizim katkı sağlamamızı ve DDF’den de 5.000 USD verilmesini istemişlerdi. 2440. Bölge Vakıf Komite Başkanımız G.D. Gvr. Selim Yeğen 5.000 USD DDF ödemeyi kabul etti. 7. Grup Kulüplerinden Urla Rotary Kulübü, Çeşme Rotary  Kulübü ve  Konak Rotary Kulübü’de 5.000 USD için katkı koyma sözü verdi. 2 Şubat 2013 itibariyle Matching Grand Projemiz İtalya 2100 Guvernörü Francesco Socievole tarafından imzalanmış olarak geldi. Bizim de onlara Partner olmak istedikleri kendi M.G. Projelerini de imzalanmış olarak göndermişler. Önümüzdeki günlerde Projeleri imzalayarak Rotary Vakfı’na göndereceğiz. Bu proje için ödememiz gereken meblağ’a  Fon Yaratma çalışmalarımız devam etmektedir.      

12. Kuruluş Yıldönümü Kutlama gecemizde Rotary’nin “End Polio” Kampanyasına Fon Yaratmak amacıyla bir piyango düzenlemiştik. Eski Üyemiz Sevgili Leyla Özakbaş, Laila Mücevher’den bir Elmas Bileklik ve bir Akuamarin  Küpe ve Mege Mücevher de iki adet İnci Kolye ile piyangomuza sponsor olmuştu.  Piyangodan elde edilen 2.400 TL karşılığı olan 1.350 USD’ı Uluslararası Rotary Vakfı’na Kulübü’müzün  Polio Bağışı olarak gönderdik. Polio’ya katkı sağlayan Tüm Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum.

1 Mart 2013 – 6 Nisan 2013 Tarihleri arasında E.Ü. Eğitim Fakültesi son sınıf Öğrencileri için düzenleyeceğimiz “Toplum Liderleri Geliyor” Ufuk Geliştirme – Liderlik Eğitim Seminerleri Programı TLG Komitemiz tarafından hazırlanmıştır. Seminerle ilgili Davetiyeler, El Broşürleri, Dijital Duyuru ve Pankartlar Ege Üniversitesi Dekanlığına teslim edilmiştir. Davetiyemiz ve El Broşürümüz Guvernörümüz Güneş Ertaş’a takdim edilmiştir. Ayrıca Davetiyelerimiz ve El Broşürlerimiz Bölge Görevlilerine ulaştırılmak üzere Rotary Bölge Ofise teslim edilmiştir.  

23 Şubat 2013 Cumartesi Rotary’nin 108. Kuruluş Yıldönümü Şenlikleri Balçova Kipa’da gerçekleştirilecektir. Kulübümüz de 7. Grup Kulüplerine tahsis edilen Stand’ta 6 Temel Öncelikli Alanla ilgili Projelerini Sergileyecektir. Ayrıca Kulübü’müze ayrılan masada Kuruçeşme Toplum Birliği Okulumuz olan, Aybers Hikmet Karabacak Lisesi’nde yürütülmekte olan Akran – Arabululuculuk Projesinin tanıtımı Lider Öğrenciler ve Öğretmenleri Feridun Balcı tarafından yapılacaktır.

G.D. Başkanımız Sevgili Gülfem Perçin, Şerife İnci önderliğinde İzmir’de yeni kurulan “Türkiye Aile İşletmeleri Derneği” Denetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Kendisini Kutluyorum.

Yönetim Kurulumuz Gazeteci Ünal Ersözlü’yü Kulübümüz Onur Üyeliğine kabul etmiştir. Önümüzdeki günlerde Ersözlü’yü toplantımıza davet ederek Onur Üyeliği Belgesi’ni Takdim Edeceğiz. 

 “Rotary Means Business” Toplantıları Dönem Başından beri her Ayın son Perşembe gecesi 18:30 – 20:30 saatleri arasında Kordon Otel’de gerçekleştirilmektedir. Toplantıya katılan Rotaryen yaptığı işi o gecenin konukları ile paylaşıyor. Bir önceki toplantıda kura ile seçilmiş olan 3 Rotaryenin Mesleki Sunumlarının da yer aldığı Toplantıların Kulüplerarası Dostlukların paylaşılmasında güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. 

7 Şubat 2013 Perşembe öğlen Psikolog Burcu Atatür’ün bizimle “Duygu Kontrolü” Sunumunu paylaşacağı Toplantımızda görüşmek dileğiyle.

Rotaryen Sevgi ve Saygılarımla,

Gündoğdu Rotary Kulübü

2012-13 Dönem Başkanı

Begüm ŞANLI